Visszatér a különlegesség

Ínséges, keserves hónapokat követően végre … végre újra kiülhettem a Creppy napernyők árnyékába elfogyasztani kedvenc palacsintáimat. Picit megcsömörlöttem az elmúlt hónapok bezártságában, hiányzott a pezsgés, hiányzott különlegesség, hiányzott a Creppy érzés.

Hiányzott, hogy válthassak néhány szót a Creppys barátaimmal, hogy lőjjünk együtt néhány poént, miközben megkapom a rendelt palacsintámat. Felbecsülhetetlen, amikor kényelmesen hátra dőlve élvezhetem a város felett kedvenc Kapitány palacsintámat és átélhetem újra az utánozhatatlan palacsintás élményt.

Elkezdődött a felszabadításunk, újra kiülhetünk, még ha óvatosan is, de ismét együtt lehetünk személyesen, hús-vér valónkban. Mindenki vágyott már erre, mindenki örül a kitörésnek.

A pandémia megbélyegezte az elmúlt bő egy évünket, új ritmust adott a mindennapjainknak, új szokásokat alakítottunk ki. Új kihívásokkal kellett szembenéznünk, de talán már pislákol valami fény ennek a hosszú, zárt alagútnak a végén. Mert örökké nem élhetünk bezárva, nem erre terveztek Bennünket!

Persze, alkalmazkodtunk ehhez a szituációhoz is, ahogy oly sok mindenhez már a történelem során, hiszen ezzel a képességünkkel tudunk túlélni. Előtérbe kerültek az online csatornák, az internet világában bonyolított találkozók, vásárlások, szórakozások. Azonban úgy gondolom, hogy szükségünk van arra, hogy élőben is kommunikáljunk, lássuk egymást, kezet fogjunk, belebokszoljunk egymás vállába. Mert ezt egyik virtuális eszközünk sem adhatja vissza, a személyes kontaktusokat nem helyettesítheti semmi ugyanúgy.

Részben visszakapott szabadságunk ezért okozott ilyen eufórikus élményt. Látjuk az utat előttünk, melyen fokozatosan visszakapjuk legkedvesebb kapcsolatainkat, szeretett rutinjainkat, kedvenc helyeinket személyesen, félelem nélkül. Az út végén pedig ott lehet szabadságunk félelem nélküli, korlátlan élvezete.

Ehhez azonban nagyon oda kell figyelnünk egymásra, be kell tartanunk a vírus terjedésének megakadályozására hozott intézkedéseket, mert enélkül sajnos kevés az esélye, hogy elérjük az áhított célt.

Számomra sokat jelent, hogy visszakapom kedvenc éttermemet, ami visszahozza a különlegesség személyes megtapasztalásának lehetőségét mindennapjaimba, átélhetem végre újra a teljes Creppy élményt. Reméljük, hogy stabilan megmarad ez a helyzet, bízom abban, hogy egyre jobban alakulnak a dolgaink ebből a szempontból. Úgy néz ki, hogy győzelemre állunk a koronavírussal szemben folytatott harcban, nyerjük meg azt végérvényesen, hogy végleg visszakaphassuk a különlegességet az életünkbe!