Hiteles különlegesség

… „az légy, aki vagy” … szól egy régi, népszerű magyar sláger refrénje is, ami igazán rátapint a mai gondolataim lényegére.

A siker egyik alap oszlopa véleményem szerint a hitelességünk következetes megőrzése, legyen szó bármely területéről is az életnek. Az általunk tisztelt és vallott értékek, a magunk számára követendőnek kijelölt irány képviselése, folyamatos közvetítése alapvető fontosságú, melyet nem csupán szavainkkal, de leginkább tetteinkkel és eredményeinkkel támaszthatunk alá.

Első lépésként az értékrendünket kell meghatároznunk, a számunkra fontos és alapvető erényeket kell számba vennünk. Tisztán kell látnunk ezek alapján, hogy miben vagyunk igazán jók, melyek az erősségeink, meg kell ismernünk, pozícionálnunk kell magunkat. Na már most, ha ezzel megvagyunk, onnan viszont ezeket kell hangsúlyoznunk, ahogy a csövön kifér!!!

A Creppy például létrehozta a saját értékrendjén stabilan álló üzleti szisztémáját, mely a különleges palacsintáira épül. Ettől nem tér el, merüljön fel bármilyen kihívás az évek során. Mindig a palacsintás vendéglátás partizán vezére marad. Az volt akkor is, amikor még senki sem értette, hogy miként gondolhatják, hogy egy kizárólag palacsintára épülő étterem sikeres lehet és akkor is, amikor Las Vegasban átvehették a Creppy képviselői a legígéretesebb franchise koncepciónak járó elismerést.

A kapkodás, az ide-oda ugrálás bizonytalanságot, kétségbeesést tükröz és hosszú távon soha nem vezet eredményre. Ezért vallom, hogy még ha rövid távon nem is mindig kecsegtet sikerrel a kitartás az értékeid mellett – hiszen folyamatosan sok csábító, különböző lehetőséget tol eléd az élet - hosszú távon biztos, hogy a következetesség lesz gyümölcsöző.