A változás éve

Fura, idegen impulzusokkal, néhol félelemmel teli időszakot adott a 2020-as esztendő. Változtunk, változtattunk és tanultunk.
Megtanultuk, milyen a játékosoktól visszhangzó, ürességtől kongó stadionban BL meccset játszani. Megtanultuk, hogy milyen mindennapi teendőinket nindzsa jelmezbe öltözve intézni. Megtanultuk, hogy milyen tanárt játszani gyermekeinknek az otthoni íróasztal felett, milyen este 8 órakor vezényszóra bezárni a bejárati ajtókat, milyen a félelem árnyékával járni. 

Változtatnunk kellett jól beállított rutinunkon, változtattunk szokásainkon, megváltoztattuk a hozzááláásunkat. A járványt megelőző életünk átalakult. A legbecsesebb kincsünk, az egészséget terelték veszélyzónába. Emellett sokak kerültek anyagi bizonytalanságba, emberi kapcsolatok is megsínylették az időszakot.

Rengeteg negatív következménye volt, van és lesz a pandémiának, melyből egy módon lehet talán előnyt kovácsolni, ha a megfelelő módon kezeljük azt.

Ha megtaláljuk a pozitív oldalát a dolgoknak, ha a félig telt pohár hozzáállásával közelítünk a felmerülő kihívásokhoz, miközben alkalmazkodunk a körülményekhez, nyertesek lehetünk.

Hiszen a járvány következményeként tanultuk meg értékelni a tőlünk elvett, eddig evidensnek hitt jogainkat, jobban figyelünk a saját és társaink egészségére, talán picit egymásnak is nagyobb figyelmet tudtunk szentelni. 

Embert próbáló időszakot hagyunk a 2020-as évvel magunk mögött, melynek hatásai nagy valószínűséggel elkísérnek Bennünket 2021-ben is. A megfelelő hozzáállással viszont a legjobbat tudjuk kihozni a legnehezebb szituációkból is. Korlátozzák az éjszakai kijárásunkat? Minden este otthoni kötelességeimnek tudok eleget tenni. Kötelező maszkviselés lesz a továbbiakban is? Egyedi maszkkal dobom fel az egyéniségemet. Otthonról kell dolgoznom? Kényelmesebben húzhatom az igát. Csökkennek a bevételeim? Van időm új forrásokat felkutatni, új utakat tervezni. Ez csak néhány példa arra, hogy látom én a kihívásokat. Nekem segít!

Legyen pozitív, boldogsággal telt a 2021-es évetek!