A felszabadulás útja

Lépésről lépésre nyerjük vissza szabadságunkat, párhuzamosan azzal, ahogy egyre több csatát nyerünk a vírussal szemben vívott háborúban. A statisztikák alapján Magyarország felnőtt lakosságának több, mint a fele megkapta már az oltást. Ez újabb felszabadtó intézkedéseket hozott el a közösségi ingerekre kiéhezett emberek számára. Ugyan régi világunk nem tért még vissza, de rajta vagyunk az úton, sőt egyre nagyobb tempóval haladunk azon előre.

Mámorító élmény volt néhány hete újra kiülnöm a Creppy teraszára és tányérról elfogyasztani kedvenc fogásaimat, találkozni a Creppy csapattal, rég nem látott barátaimmal. A felszabadultság érzésével ízlelgettem Kapitány palacsintámat, élvezve a kiváló kiszolgálást, a panorámát és a hangulatot, amire oly régen, oly sokan vágytak.

Kis idő múlva aztán már az éttermet is visszafoglaltuk magunknak mi, vendégek – bár egyelőre még csak védettségi igazolvány ellenében – de az, hogy újra élettel teltek meg a vendéglátóhelyek belső terei, szintén páratlan élmény volt.

Mostantól pedig már a rendezvényeket is visszafoglaltuk magunknak. Igaz, hogy csak a megfelelő óvintézkedések betartásával, de nagyobb társasággal is ki tudunk kapcsolódni, tudunk ünnepelni felhőtlenül, időt tölteni egymással, emlékeket gyűjteni.

A szabadság törékenységét bebizonyította nekünk a pandémia, melyet egy emberi szem számára láthatatlan, apró vírus okozott. Elveszítettük, ami korábban magától érthetődő volt, ismeretlen terepre vezetett, falak közé zárt minket. Addig nem ismert dolgokat kellett megtapasztalnunk, életünk szabályrendszerét írta át teljesen láthatatlan ellenségünk hódítása. Nem indult látványos támadás, a koronavírus az árnyékból hozta el a félelmet és a bizonytalanságot a világba, mellyel megbénította működési szisztémánkat.

Mára viszont egyre közelibbnek látom az alagút végét jelző fényt. Úgy néz ki, hogy a tudomány és az összefogás átlendíti az emberiséget ezen a kihíváson is, aminek eredményeként újra birtokba vehetjük kedvenc szórakozóhelyeinket, éttermeinket, mozijainkat, bárjainkat.

Én személy szerint rendkívül boldog és izgatott vagyok, látva a Creppy teraszait tele mosolygós, emberekkel, akik felhőtlenül élvezhetik a Creppy élményt.