Lara kedvence - máj love ...

Sziasztok!

Nem tudom, hogy vagytok vele, de egyik kedvenc rántott palacsintám a Lara kedvence. Kicsit megosztó fogásunk, ezért egy kis érdekességet megpróbálok mögé tenni a májról, hátha kedvet kaptok kipróbálni azt.

A csirkemáj – a Lara kedvence alapja – az egyik legnépszerűbb belsőségből elkészített étel hazánkban. Ez magyarázható kellemes, más belsőség erőteljes ízéhez nem hasonlítható ízével, valamint elérhető beszerzési árával. 

Ezen kívül tudnunk kell, hogy a máj rendkívüli mértékben tud hozzájárulni egészségünk megőrzéséhez. Sokféle vitamint, illetve olyan anyagot tartalmaz, mely szervezetünkre igen jótékony hatással van. Máj fogyasztásával sok A, B, C, E vitamint, illetve folsavat, vasat, cinket vehetünk magunkhoz, valamint nagyon gazdag kálium és kalcium forrás is. Egyre több szó esik élénkítő hatásáról is, melyeket már a tudomány is alátámasztott.

Természetesen vannak ellenzői is a májevésnek, akik azt mondják, hogy a máj rendszeres fogyasztása veszélyes is lehet. Ezt azzal indokolják, hogy a máj a szervezet méregtelenítő berendezése, melynek magunkhoz vétele rengeteg abban tárolt ártalmas anyagot ad át nekünk. Nos az igazság az, hogy a máj valóban méregtelenít, azonban nem tárol méreganyagokat, azok csak áthaladnak rajta, ezért ránk nézve egyáltalán nem veszélyes. Hogy esetleg túl sok vitamin lenne benne? (Ezt is hallottam már!) Nos, hogy ez ártson, szinte éjjel-nappal májat kellene ennünk, úgyhogy szerintem ettől sem kell tartanunk. 

Legutóbb pár hete kapott el a hév és rendeltem magamnak egy Lara kedvencét egyik este. Valami mennyei volt a fehérboros csirkemáj találkozása a ráolvadt sajttal, ahogy ropogott a fogaim között szezámmagos bundájában. Mindenképpen javaslom Nektek kipróbálni, igazi különleges Creppy élményben lesz részetek!