A Rákóczi túrós eredete

Sziasztok!

Sokan gondolják a méltán híres Rákóczi túrósról, hogy a nevét híres történelmi családunk valamely prominens tagjának kedvence, találmánya után kapta, pedig ez óriási tévedés!

Rákóczi Jánosnak, a 20. század első felében élt és dolgozott szakácsmesternek és cukrásznak az alkotása volt ez a páratlan édesség, mely az 1958-as brüsszeli világkiállításon vált nemzetközileg is ismertté, ahol Rákóczi János volt a magyar stand konyhafőnöke. A világkiállításon felállított magyar pavilon 500 fős étterme 200 napon át teltházzal üzemelt, a Rákóczi mester vezette csapat tagjai számos nívós elismeréssel a zsebükben térhettek haza.

Rákóczi Jánost a klasszikus magyar szakácsművészet egyik legjelentősebb alakjaként becsüljük, akit mind hazai, mind nemzetközi szinten magas szintű elismertség övezett. Korának legmeghatározóbb konyháit vezette - egy ideig a Lillafüredi Palotaszállóét is - majd nyugdíjba vonulását követően megírta az egyik legkiválóbb magyar szakácskönyvet Konyhaművészet címmel. Sikerének titka a gondos előkészüelteken és tervezésen alapult, úgy megméretettésein, mint mindennapi munkájában, semmit sem bízott a véletlenre.

A Rákóczi túróst a legmagyarabb desszertnek tartják, mivel minden hozzávalója megtalálható itthon.

Nekem személy szerint nagy kedvencem, legyen szó süteményről, vagy akár a palacsintás verziójáról ennek a mennyei édességnek.

Most megkóstolhatjátok Ti is a Rákóczi túrós palacsintát a Creppy kínálatának köszönhetően.

Higgyétek el, nem fogtok csalódni! Biztos vagyok abban, hogy még Rákóczi mester is elégedett lenne vele!!!